Home    Studenten    Studenten

Ben jij een vindingrijke en begaafde supertechneut en bezit je een gezonde portie doorzetttingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is de opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) iets voor jou! 

De opleiding Allround Operationeel Technicus is een vierjarige MBO+ opleiding. Je wordt opgeleid om technische ingewikkelde systemen, die gebruikt worden in de aardolie-industrie, procesindustrie of in elektriciteitscentrales, te kunnen onderhouden. Je bent verantwoordelijk voor technische systemen en zorgt dat bedrijfsprocessen zonder storing door kunnen gaan.
Na je opleiding kun je werken bij elektriciteitscentrales als bedrijfswerktuigkundige (machinist), in de chemische en petrochemische industrie als operator en bij de technische dienst van waterleidingbedrijven, zwembaden of ziekenhuizen.
Kortom, een verantwoordelijke baan!

 

 

student RemkoRemko, 1ste jaars student AOT

 “Ik heb eerst elektro-techniek gedaan, maar die opleiding vond ik te smal. De opleiding AOT heeft meer toekomst. Ik kan me specialiseren. Ik ga binnenkort aan mijn eerste stage beginnen bij Norit. Ik heb er nu al zin in; ik ga meedraaien in de ploegendiensten. Zo kom ik er goed achter hoe het is te werken in een 24-uurs organisatie”.

Opleiding voor ambitieuze jongeren

Het tempo en niveau van de vierjarige opleiding is hoog. Na een jaar heb je al het niveau van basis operator. Daarna kun je je specialiseren. Het lespakket is uitgebreid en heel afwisselend. De lessen worden veelal groepsgericht gegeven en zelfstandig en goed kunnen samenwerken is een voorwaarde om de opleiding te kunnen doen. Voordat je de eerste keer op stage gaat heb je de training VOL-VCA (veiligheidstraining voor middenkader) gevolgd en ben je in het bezit van het certificaat.

   Over Drenthe College

Drenthe College is een MBO en opleidingencentrum. Elk jaar volgen bijna 10.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties van Drenthe College. Drenthe College heeft locaties in Assen, Emmen en Meppel.

 

Naar de website van  Drenthe College    

Nieuws