Home    Bedrijven    Bedrijven

U zoekt professioneel personeel
Wij leiden ze samen met u op!

Tekort aan goed technisch personeel wordt ook in de regio Drenthe gevoeld. Mede daarom hebben de NAM en de gemeente Emmen, initiatiefnemers van het eerste uur, Drenthe College gevraagd om een nieuwe opleiding ‘Allround Operationeel Technicus’ op te zetten; een opleiding op niveau 4 BOL. AOT Drenthe is in september 2011 gestart, met 22 leerlingen en zes bedrijven. Inmiddels is het aantal deelnemende bedrijven gegroeid tot 18. Het aantal deelnemende cursisten bedraagt 73.

Bedrijven in de proces- en aanverwante industrieën ervaren problemen bij het werven van goed opgeleid technisch personeel. Nu en in de nabije toekomst. PMLF Kenniscentrum verwacht zelfs een tekort van ruim 5400 instromers rond het jaar 2014 (bron: Rapportage arbeidsmarkt- en onderwijsinformatie 2010-2011)


De opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) is een opleiding op een hoog niveau, met kwalitatief goed en intensief onderwijs. Deskundig breed opgeleide jongeren, kunnen na hun opleiding werken in de chemische industrie, de olie-en gasindustrie, de energiesector, bij waterschappen en waterleidingsmaatschappijen of machinefabrieken.
 

AOT Drenthe

Voor deze opleiding is AOT-Drenthe opgericht, het platform van participerende bedrijven en de sector techniek van  Drenthe College. De aangesloten bedrijven denken mee welke vaardigheden de leerlingen moeten leren om goed aan te sluiten bij het bedrijfsleven in de regio. De uitstroom van de leerlingen is daarop gericht.

Het platform wordt gebruikt om kennis en ervaring uit te wisselen en heeft als een van de doelstellingen het verbeteren van het imago van de technieksector.

U kunt hier de brochures downloaden van AOT-Drenthe en het opleidingsplan

 

 

 

 

 

 

   Over Drenthe College

Drenthe College is een MBO en opleidingencentrum. Elk jaar volgen bijna 10.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties van Drenthe College. Drenthe College heeft locaties in Assen, Emmen en Meppel.

 

Naar de website van  Drenthe College    

Nieuws